Monday, January 31, 2011

Speed Limit

Fake Obama Appears In KFC China Ad Campaign

Seperti yg korang semua tau, negara penciplak no1 dunia adalah negara China. Before ni aku tak kesah diorang nk ciplak ape pon, tp yg latest ni diorang punye teknik penciplakan membuatkan aku tergelak. Asal boleh la diorang ni. Watch this!



Agak2 la sampai presiden AS pon diorang nk fake kn HAHA

[BUZZFEED]

African Star Wars Masks

Alex Griendling memilih 4 set helmet Star Wars yg famous utuk diberi gabungan dengan design topeng dari Afrika. check this out.

Darth Vader

Iklan Butter yg Cool



Amacam, stylo tak iklan die. 5 bintang beb aku kasik.

[LIKECOOL]

Mac Wonder Woman Pop Up Store

MAC kosmetik baru saja membuka sebuah kedai pop-up di Spring Street untuk secara eksklusif menjual yang baru "Wonder Woman" koleksi inspirasi, bekerjasama dengan Warner Bros. Dilengkapi dengan koleksi Mac Wonder Woman, koleksi barangan makeup untuk dirembat sementara stok masih ada.

Breathtakingly Pilot View On Los Angeles

Video first-person-view dari cockpit point terbang sekitar Los Angeles. Pemandangan yg sangat indah dengan cahaya bandar dan diiringi muzik dari Sugarcult yg bertajuk 'Los Angeles'. Enjoy!



Cantik betul pemandangan dari cockpit pilot. Sume benda nmpak mcm semut je.

[VVV]

Minimalist Music Genre Poster

Nitzan – Edit — Acid House
Mencabar sekumpulan 13 designer untuk membuat sebuah poster yg merupakan salah satu genre muzik, orang-orang kreatif di Edit memberikan syarat-syarat cabaran : gunakan hanya satu elemen dan satu jenis huruf (menyatakan genre). Enjoy hasil poster minimalist mereka.

The X-Men Family Tree

Haaa, kalau korang die-hard-fan X-men, ni aku ade buah tangan untuk korang.
Sape dpt jawab sume ni mmg hebat la. Aku pon dpt spot Magneto, Iceman, Storm, Gambit, Rogue, Juggernut dan Wolverine je. Good Luck!


Kalau korang tak dapat jawab, ni aku bagi spoiler.

[VISUALNEWS]

Junk Mail Portraits

Apa yang anda lakukan dengan semua surat lama anda? Daripada membuang semua itu, Sandhi Schimmel Gold mengumpul dan mengubahnya menjadi  potret mosaicyang menakjubkan, atau Schimmel Art. Dalam kombinasi dengan lukisan, ia adalah cebisan kertas kitar semula dengan warna yang berbeza, dan menggunakan potongan-potongan kecil untuk membuat gambar wajah yg menarik , teknik ini digelar Acrylic Mosaic Fusion.


DIY Poshe 911 GT3 RS

Kalau korang x mampu nk beli sebijik Poshe 911 GT3 RS, paling kuat pon korang akan beli model mainan je kn. Tu pon yg made in China punye HAHA
Tapi lain orang lain cara la beb. Td bagi aku cara normal la untuk pemnat kereta yg x mampu, apa kata kita tgk cara gila pulak.

Dengan menggunakan model mainan untuk rujukan, kereta ini dibuat dengan badannya dari balsa dan pita pada sekitar basikal buatan sendiri - akhir sekali karya mereka diberikan sentuhan render foil emas sebelum membawanya berjalan2.

London New Google Office

Arkitek Scott Brownrigg telah menyiapkan pejabat enjin carian internet Google di London, dengan logo gergasi di lobi membentuk pintu melalui dua huruf 'O' yg besar.

Marilyn Monroe vs Lindsay Lohan

Kepada yg masih lagi ingat, New York Magazine edisi Feb 2008 dengan Lindsay Lohan mencipta kembali photoshoot Marilyn Monroe yg sekarang dikenali sebagai "Marilyn's Last Sitting", photoshoot ini diambil oleh jurugambar Bert Stern, jurugambar yg sama dengan edisi original Marilyn Monroe.


Perhatian: Jika anda masuk ke entri ini, kemungkinan untuk hidung anda berdarah adalah 98% kecuali jika anda seorang perempuan atau anda homo. Pembaca dibawah 18 tahun, jgn buka entri ini. Kantoi pandai2 la jawab sendiri.

Sunday, January 30, 2011

A Fake Pool

12 tahun yang lalu, kolam renang 'palsu' oleh artist Argentina Leandro Erlich, telah tampil di berbagai muzium di seluruh dunia.


Drainspotting : Japanese Manhole Cover by Remo Camerota

Photographer Remo Camerota menumpukan pada keunikan penutup lubang dengan terbitnya buku beliau iaitu, Drainspotting : Japanese Manhole Cover. Dari 1780 bandar di Jepun, hampir 95% mempunyai penutup lubang yg disesuaikan sendiri oleh mereka yang menggambarkan budaya daerah, dari mercu tanda ke festival untuk tanaman dan haiwan.

Floating House

Terletak berhampiran sebuah pulau kecil di Tasik Huron di Kanada, rumah percutian ini hanya boleh dicapai dengan perahu.

Direka oleh arkitek MOS, rumah terapung ini fleksible, terapung seiring dengan paras air yg berubah di tasik itu.


Saturday, January 29, 2011

Transformer: The Car Behind Every Autobot

Koleksi semua 54 Autobots yg bertukar menjadi kereta dari tahun 1984 hingga 1987. Enjoy!

Original Transformers Autobots

Aku lagi suke bumblebee version chevrolet camaro, sexy doh.

[CARINSURANCE]

Mysterious Skies Over Madeira

Madeira adalah sebuah resort popular sepanjang tahun, terkenal kerana anggur Madeira, bunga, dan juga untuk perayaan tahunan Tahun Baru yang memaparkan persembahan bunga api yg menakjubkan.

Tapi, cahaya misteri ini tak termasuk dalam list perkara yg menarik tentang Madeira. Mungkin cahaya ini yg menjadikan Madeira sebuah 'pulau misteri'.


Extreme Hanging Tents

Pendaki gunung mula tidur di dinding batu sekitar tahun 50-an. Pada awalnya mereka mencari "shelves" gunung yg selesa untuk dijadikan tempat tidur, dan sekarang mereka menggunakan khemah yang disebut sistem gantung portaledges. Alat ini direka khas untuk pemanjat tebing yang harus menghabiskan beberapa hari untuk memanjat dinding gunung yg besar.

Facebook Users Are Infected by Zombies?

Ok guys, biase korang tgk zombie dalam movie kn. This time, Diane dengan boyfriendnya Nick, cuba buat sesuatu yg baru. Live action zombie mengganas di facebook. Genius!

Orang Kelakar: Tangan Sebelah Berotot


Sape dpt bini sellfish mcm ni bersiap sediala HAHA

[ORANGKELAKAR]

Betelnut Beauties

Korang rase pekerjaan ape yg memerlukan seseorang itu memakai corset atau pakaian jarang sebagai pakaian kerja mereka selain prostitude, stripper atau night club waitress?

Jawapannya adalah betelnut beauties. Betelnut beauties adalah salah satu culture Taiwan yg unik. Mereka duduk di gerai kaca yg berhias dengan memakai pakaian seksi, menjual rokok, air minuman dan betel nut kpd pemandu kenderaan yg melalui gerai mereka.


World Largest Rubiks Cube

Over The Top adalah Rubik's Cube yg bersaiz 17x17x17. Secara tidak rasmi, menjadikannya rubiks cube yg terbesar didunia.

Dicipta oleh Oskar Van Deventer, seorang pencipta puzzle yg paling prolifik di dunia.


Friday, January 28, 2011

When Lightning Strikes Erupting Volcanoes

Gunung Jepun Kirishima mengalami letusan terbesar dalam tempoh 50 tahun, mengeluarkan asap dan abu setinggi 5000 meter ke udara. Pada masa yg sama, petir menyambar gunung berapi itu semasa kejadian berlaku.


26 Brilliant Minimalist Print Ads

Ni koleksi 26 iklan yg berkonsepkan minimalistik dari seluruh dunia. Kalau anda suka, sila bagi pendapat bagaimana anda menyukainya. =)

1. BMW: Spare Parts

Advertising Agency: Leo Burnett, Oslo, Norway

Necktie-Knotting Robot



Ini video dari scluptor Seth Goldstein menunjukkan satu kitaran operasi videonya "Why Knot?".
 
[MAKE ]

Famous Monuments Made Of White Chocolate


Mirco Della Vechia, salah seorang chocolatiers Itali yg paling berbakat, telah mencipta siri replika monumen warisan dunia diukir dalam coklat putih.

Menunjukkan bakat besar dan kesabaran, Della Vechia telah mengambil blok besar coklat dan, dengan menggunakan alat ukiran halus, mengubahnya menjadi monumen warisan dunia. The Chocolate World Heritage koleksi Monumen, ketika ini dipamerkan di sebuah pusat membeli-belah Hong Kong, ciri-ciri model coklat putih landmark terkenal, seperti Menara Condong Pisa, Colosseum, Stonehenge, Parthenon, atau Abu Simbel Mesir.

Man Takes Sex Dolls on Holiday

 Seorang ayah beranak dua,  David Hoki menganggap bercuti bersama Bianca adalah satu perkara normal.  Dia dan Bianca telah menikmati perjalanan di seluruh AS, serta lawatan ke Oxford dan Stonehenge.

David menegaskan isterinya menerima saja hobinya itu dengan berkata, "Dia tahu aku tidak akan lari dengan sepotong silikon berbentuk seperti seorang wanita"

 
Bianca sangat berat ia harus ditolak menggunakan kerusi roda, tapi hal itu tidak menyekat David membawa dia menikmati skydiving.

Pembuat filem dari Kanada itu mempunyai 14 boneka semuanya, dan telah menghabiskan £16.000 untuk perjalanan dan pakaian, termasuk lingerie yg berharga £1.270.


Mark Zuckerberg’s Facebook Account Hacked


Walaupon hanya untuk beberapa minit, tetapi pada hari Selasa, seorang hacker mampu mendapatkan akses ke fan page pengasas Facebook, Mark Zuckerberg dan menulis status update di laman berkenaan.

Chinese Lantern


HAHA seriously genius katun ni.

[SPACEAVALANCE]

Thursday, January 27, 2011

London Bridge Tower



Tahun 2012 bakal menyaksikan The Shard a.k.a (London Bridge Tower) siap untuk menjadi pencakar langit yg tertinggi di UK dengan ketinggian 1017ft. Direka oleh Renzo Piano Building Workshop, menara 72 tingkat ini akan mempunyai beberapa kaca bersegi yg berputar di luar dan dalam. Menara ini akan menempatkan ofis, apartment, restoren, dan 15 tingkat galeri.

Google In Malaysia

Sebelum ni aku ade dgr rumors yg kate Google Inc ni nk bukak office kt Malaysia. So semalam aku ade terbaca kt Daily Mail yg ckp Google Inc mmg nk bukak office kt Malaysia. Aku assume ni berita yg bagus. Pasni kurang la sket kes pengagguran budak2 IT kt Malaysia ni.


KUALA LUMPUR - Google Inc. (Google) kini mencari tenaga kerja tempatan yang bersifat analitikal dan pintar dalam pelbagai bidang untuk melengkapkan komitmennya dalam mengembangkan rangkaian perniagaan antarabangsanya melalui pembukaan operasi baru di Kuala Lumpur.

Pada masa ini, Google mempunyai lebih 60 pejabat di seluruh dunia termasuk di Singapura yang telah dibuka empat tahun lalu.

Menurut Pengarah Urusan Google Asia Tenggara, Julian Persaud, bakat tempatan berkualiti itu akan dapat membantu pengguna Google mendapatkan maklumat yang diperlukan, pada masa yang sama menyumbang dalam memajukan perniagaan-perniagaan tempatan.

Sape yg berminat nk keje dengan Google bule la try cari kt sini. Aku x jamin la ade ke tak. Try jela.

[KOSMO]

Shaolin Monk Throwing Needle Through A Piece Of Glass.

Seorang sami shaolin membaling sebatang jarum yg menembusi sekeping kaca dengan Phantom Camera yg dirakamkan pada 1000 fps(frame per second).



Biasa aku tgk kt movie die jentik je jarum tu da bule bunuh orang.

[WTFNEWS]

Pagani's New Supercar, Pagani Huayra

Lebih dari 700hp dan sekitar 740 pound-feet torque, kereta gearbox dual-clutch tujuh kelajuan ini mampu memecut hampir 230mph. Dipasang dengan berat hanya di bawah 3000 pound - dibantu oleh beberapa bahagian dari carbon fiber - anda sedang melihat kereta dengan enjin roket di tayar belakang pada abad ke-21.



Wednesday, January 26, 2011

175 Photos of Day Taken at Night

19 Jan lalu, Gizmodo ade buat contest Shooting Challenge: Night and Day. Para peserta dikehendaki mengambil gambar malam yg kelihatan seperti siang. So, ni ade beberapa hasil dari penyertaan contest tersebut. Enjoy!


Idiot Moron Film Himself Getting Run Over By A Train

Aku xtau ape yg mendorong brader-berani-mati ni nk baring kt tgh2 rail ketapi tu sementara ketapi versi lame yg ade serombong tu rilek je lalu atas kepala beliau.
Watch this! Tapi sebelum tu, dont try this!



Amacam, aku xtau nk kagum atau rase brade ni kategori moron.

[GEEKOLOGIE]

Mobile Evolution

Artwork dari Kyle Bean, designer freelance khusus kraf tangan model dari Brighton.


LEGO x Angry Birds

Yep! Sekali lagi Angry Birds mengganas kt blog aku ni. Kali ni ia datang dari idea gempak Tsang Yiu Kieung.

Crop Cirles in Indonesia?

Baru2 ni kecoh kt Indonesia disebabkan oleh kemunculan 2 crop circle di Sleman dan Yogyakarta. Kejadian yg pertama berlaku di Desa Rejosari, Jogotirto, Berbah, Sleman pada 23 Januari 2011, dan yg terbaru adalah di Dusun Wanujoyo Kidul, Desa Srimartani Kecamatan Piyungan, Kabupaten Bantul, Yogyakarta pada 24 Januari 2011. Check this out.

Sydney Harbour Made From Office Supplies

Sydney Harbour dibangunkan seluruhnya daripada Staples Stationery dan barangan office lain. 2344 sticky note kitar semula, 84 tempat staples, 361 klip bulldog , 169 klip kertas, 107 gelang getah , 132 pensil warna dan banyak lagi.



Kalau korang da bosan sgt kt ofis, bule try trick ni.

Supermarine Rain Shirt

Sebuah kemeja lengan panjang pivot halus, tenunan dengan serat kapas terpanjang dari Mesir, tahan air cukup untuk melindungi anda selama berjam-jam di tengah hujan. Kain kapas Supermarine nampak cantik dan halus tetapi ianya dibuat dengan tenunan padat untuk si pemakai yg lasak.

Tuesday, January 25, 2011

Spiral Clock



Desert In Japan

Bile ckp psl Japan, ape yg ade dlm otak aku adalah sushi, ninja, samurai, naruto, maria ozawa, dan tokyo drift. Tp korang tau x kt Japan ade gurun? Haa, Tottori Sand Dune ini terletak di sepanjang pantai timur Kota Tottori. Dengan jarak 16 kilometer dan sejauh 2 kilometer dari pantai. Ini adalah salah satu jenis tempat berpasir yg menyimpan banyak kegiatan untuk tempatan mahupun pelancong


Angry Birds meet Sesame Street Parody T-Shirt

Ok, sape yg x kenal dengan Angry Birds yg famous ni mmg rugi la. Game dia mmg best dan fun. Fyi aku da abeskn sume stage dalam mase kurang 1 hari HAHA . Back to topic, tshirt terbaru rekaan Olecka ni khas untuk peminat Angry Birds dan Sesame Street. Ini kerana tshirt beliau menggabungkan karakter Sesame Street dalam karakter Angry Birds which is genius! Terdapat juga sticker untuk edisi parody kali ni.


Monday, January 24, 2011

Super Helpful

Homocidal Barbie

Artis dari Ontario, Mariel Clayton tidak sukakn Barbie, jadi dia memutuskan untuk menggambarkan patung ikonik sebagai teman wanita yg psycho, obses bunuh diri dan gila. Check out foto-foto mengejutkan Barbie yg tersenyum dikelilingi oleh darah.


Apple Destroyed Products Art

The Beach Garbage Hotel in Madrid

Sebuah hotel baru telah dibuka di pusat bandar Madrid yang diperbuat dari sampah. Dinding Beach Garbage Hotel ini adalah idea dari seniman Jerman, Ha schult, dibina dari bahan yang ditemui di tempat pembuangan sampah, pantai dan pasar.

Hotel lima bilik, yang terletak di Plaza de Callao, dibina bertepatan dengan International Tourism Fair yang diadakan di Madrid.


Ripple Effect Tea Table

Meja teh yg kreatif dan genius direka oleh Jeonghwa Seo dan Hanna Chung.

Setiap kali anda meletakkan cawan teh di atas meja, riak-riak air terbentuk di atas permukaan meja. Meja ini diinspirasikan oleh keyakinan bahawa perubahan kecil dalam kehidupan seorang individu boleh membawa kesan pada seluruh masyarakat.



Steve Jobs Handsome Potrait Made From Apple Products

Untuk majalah Itali Panorama, Charis Tsevis baru-baru ini mencipta potret Steve Jobs yg kacak dan luar biasa, keseluruhan potretnya terdiri daripada produk Apple (lebih dari 300). Ini hasil potret yg luar biasa tu.

Ni front page untuk Panorama Magazine

TMNT Fan Made Short Film - Fight The Foot

Beb, baru 2 hari lepas kot aku rasa aku post psl Half-Life-Inspired Fan-Made Film, Beyond Black Mesa. Tapi kali ni TMNT punye fan base pulak strikeback dengan short filem sempena movie TMNT yg bakal keluar x lama lg. Jom layan Fight The Foot pulak.



Punye la excited fan2 kt luar negara sane. Video kualiti x melampau kalu aku ckp lebih baik dari filem yg bajet juta2 kt Malaysia ni. Lu pikir la sendiri!

[THEHIGHDEFINITE]

Sunday, January 23, 2011

Maria Sharapova Finds Dead Spot on Australian Open Court

Sedang memanaskanbadan untuk pusingan ketiga pertandingan Terbuka Australia, bintang tenis Rusia, Maria Sharapova terjumpa dead spot di atas court itu. "Iti adalah sedikit aneh," katanya. "Saya fikir Nike telah menambah beberapa kusyen tambahan di dalam kasut saya!"
Umpire keluar untuk memeriksa kawasan itu dan cuba untuk melantunkan bola di dead spot itu. Hasilnya sgt tidak dijangka:



Apa yang terjadi adalah suhu panas terik di Melbourne menyebabkan gelembung udara panas terbentuk di bawah court. Ini adalah konsep yang sama yang menyebabkan gelembung kerak untuk mengembangkan di tepi potongan pizza. Seperti dilaporkan, pekerja membuat dua lubang kecil di permukaan court, yang membolehkan haba keluar . Keadaan court dapat dipulihkan.
Sharapova kemudian memenangi pertandingan itu, 4-6, 6-4, 6-4 untuk mara pusingan keempat.

[YAHOOSPORTS]

Saturday, January 22, 2011

Cool Smokers Trick

Aku tau ramai smoker kt luar sana yg smoke semata2 nk nmpak cool. Btw, trick ni akan buat korang lg cool sambil2 lepak kt mapley lyn BPL kn. Watch this.


Youtuber, noncents menunjukkan kepada kita trick yang membuat asap ditiup ke dalam gelas berada di dasar gelas dan boleh dituang dari gelas seperti cecair.

Cara-caranya:

Don’t inhale the smoke just pull it into your cheeks and let it fall out your mouth along the inside of the tilted glass. Do not breath as you do this or it will blow it all away!
Dari segi saintifiknya: Rokok tanpa filter mencipta asap lebih padat, dan asap yg terkena kaca sejuk, menyebabkan ia bertindak balas dengan cara yang memukau.

[GEEKOSYSTEM]

Tron: Legacy in 8-Bit

Kalau korang perasan blog ni bayak post psl Tron sejak filem ni release bulan Dis tahun lepas. Kali ni aku nk expose Tron : Legacy versi 8-bit pulak. Nice!



Kpd korang peminat fanatik tron, video ni korang x sepatutnya miss.

[WIRED]

The 25000 Ping Pong Balls Apartment

Box/Box adalah sebuah apartement bagi Daniel Arsham. Sebuah tempat persendirian yg tersembunyi seluas 90 kaki persegi. Terletak di dalam ruangan kerja yang kolaboratif yang lebih besar 2,500 kaki persegi, projek yang telah dirancang sebagai mempercepatkan reka bentuk / percubaan membina dan selesai dalam masa dua bulan dengan kos kurang dari $100 per kaki persegi.

Half-Life-Inspired Fan-Made Film, Beyond Black Mesa

Filem pendek Beyond Black Mesa yang diarahkan oleh Brian Curtin dihasilkan selama dua tahun dengan kos sebanyak $1,200, ikuti Adrian Shephard "dan sekelompok pejuang berjuang untuk keluar memberi amaran tentang pencerobohan yang akan datang."


Vinyl Art Of Musicians & Entertainers


Seorang Artis dari Arizona, Daniel Edlen membuat lukisan potret pemuzik dan penghibur dengan acrylic putih pada piringan hitam vinyl lama.

Seorang pencinta muzik seumur hidup, dia mula menjual hasil karyanya pada akhir tahun 2006 ketika seorang teman melihat karyanya di studio dan mahukannya sebagai hadiah percutian. Sejak itu, Daniel telah memperkenalkan hasil seninya di media dan menjual secara online.



Anne Hathaway as Catwoman

Aku tau gambar Anne Hathaway dlm dressing Catwoman dibawah adalah fake dan kesalahan photoshop sgt ketara sekli. Tp tu bukan point aku bukak entry ni. The main point is bekas Princess Diaries ni bakal berlakon bersama-sama Christian Bale dan Tom Hardy sebagai watak Selina Kyle (Catwoman) dalam filem terbaru Batman, The Dark Knight Rises.


Crazyass Japanese McD Commercial



Mula2 aku ingt bende ni betul2 la amateur recording, rupe2nya iklan McD daa. Hampeh.

Beer Pong Safety Card

Beer pong safety cards direka oleh Mel Marcelo. Permainan yg agak menyeronokkan dan infografik yg menarik dari beliau.


Aku penah main beer pong ni. Tapi oleh sebab aku gune air sirap je time tu, so aku panggil permainan tu sirap pong. Kanak2 bule la cube dirumah ye.

[THEDAILYWHAT]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...